Cserepes virágok anyák napjára

Minden év május első vasárnapján az édesanyákat, nagymamákat ünnepeljük anyák napja alkalmából. Rengeteg szép és ötletes ajándék közül választhatunk,  bombom, csokoládé, virágcsokor, ajándéktárgy stb. A virágokat mindenki szereti, ha nem egyszerűen virágcsokrot szeretnénk adni, akkor itt van néhány csodaszép szobanövény melyeknek biztosan örülni fognak.

Magyarországon anyák napja 2021-ben május 2-án szombaton van!

Anyák napja sztárja a csónakorchidea

Cymbidium - csónakorchidea gondozása, ápolásaHortenzia gondozása, ápolása rózsaszín virágokkal - anyák napja virága

A csónakorchidea, latinul Cymbidium egy csodaszép szobanövény és virág is egyben, hiszen fehér, bézs, sárga, narancssárga, vörös, rózsaszín, barna és zöld virágai vannak, amelyek megfelelő gondozása mellett nagyon sokáig virítanak. Érdekessége, hogy főként Thaiföldön és környékén árulják vágott verzióban a virágpiacokon, míg a világ más területein inkább cserépben árusítják. A Délkelet-Ázsia hegyeiben, ahol ez a növény őshonos akár lehet mínusz 1-2 fok a kb. 500-1500 méter magasságban. Rendkívül sokáig virágzó szobanövény!

Bővebb leírását itt találhatod: Cymbidium – csónakorchidea gondozása, ápolása lakásban

Narancsvulkán anyák napja felfedezetje

Narancsvulkán vagy Green orange szobanövény

A green orange, magyarul narancsvulkán, latinul pedig Chlorophytum orchidastrum egy egyszikű, egylaki évelő növény. Természetes környezetében a trópusi éghajlatú területeken fordul elő, főként őserdőkben Dél-Afrikában. Megfelelő gondozás mellett 30-40 cm nagy is lehet. Apró fehér virága van, amely a töveknél helyezkedik el. A termése toktermés. A különlegességét a narancssárga színű levélnyelei adják. Ezekből a levélnyelekből sötétzöld levelek nőnek, amelyek szélesek és ovális alakúak. A levélnyél és a levél színösszeállítása sokáig szokatlan és ritka volt, ezért is lett ilyen közkedvelt és keresett szobanövény

Ápolásáról bővebben itt olvashatsz: Narancsvulkán (Chlorophytum orchidastrum) tartása, ápolása

Anyák napi különlegesség: Kávécserje

Kávécserje - Coffea arabica gondozása, nevelése

A kávécserje, latinul Coffea arabica egy szubtrópusi területeken őshonos növény, amelyet manapság gyakran tartanak mutatós szobanövényként, amelynek életkora legalább 3 év. A leveleinek a széle hullámos és ovális alakú, az erezete pedig rendkívül mély. Nagyjából 20-100cm nagyságúra nőhet meg. A gondozása nem bonyolult, ha megadjuk a számára fontos igényeket érdekes fehér és illatos virágokat is hozhat, kb. május tájékán. Különleges ajándék anyák napjára a kávés csészébe ültetett kávécserje. 

Bővebb leírását itt találhatod: Kávécserje (Coffea arabica) nevelése, gondozása lakásban

Csodaszép anyák napja virág a hortenzia

Hortenzia gondozása, ápolása rózsaszín virágokkal - anyák napja virága

A hortenzia, Ázsiában és Amerikában őshonos növény, mely egy közepesen magas és könnyen bokrosodó növény, amelynek gyönyörű gömb alakú virága van. Sok színben fordulhat elő, gyakran láthatjuk rózsaszín, fehér, lila, akár kék színekben. A virágai az év első felében kezdenek el nyílni. Virága nagyon érdekes, mert természetes indikátorként működik.  Savanyú talajon kék, lúgos talajon rózsaszín színű virágot hoz. Mivel leginkább kertben érzi jól magát, így szobanövényként kevés ideig eltartható.

Év elején nyílik, sok-sok virággal ezért az anyák napja kedvelt növénye!

Ápolásáról bővebben itt olvashatsz: Hortenzia (Hydrangea) gondozása lakásban

Az örök klasszikus anyák napjára a fokföldi ibolya

Afrikai ibolya, fokföldi ibolya fehér, lila szegéllyel - anyák napja virága

Eredetileg a kelet-afrikai Uzambara hegységben őshonos növény, ezért is elterjedt nevezzük afrikai ibolyának. Tévesen elterjedt neve  Fokföld után, Fokföldi ibolya, mely néven a legismertebb hazánkban. A lakások egyik kedvenc virága a Fokföldi ibolya, mert hatalmas színválasztékban kapható és szinte egész évben virágzik, ha napos, meleg helyen tartjuk. Megtaláljuk még Afrikai ibolyaként is a boltok polcain.

Olcsó, könnyen tartható virágzó cserepes szobanövény, mely egész évben hozhatja virágait. Gyermekek anyák napja alkalmából sokszor ajándékozzák édesanyjuknak.

Ápolásáról bővebben itt olvashatsz: Afrikai ibolya vagy Fokföldi ibolya

 

Az egész nyáron virágzó gloxínia anyák napjára

Cserepes Gloxínia speciosa.

A cserepes gloxínia vagy csuporka szinte egész nyáron virágzó növény, mely sokféle színben megvásárolható. Rendszeres öntözéssel, világos vagy félárnyékos helyen könnyedén tarthatjuk. Kedvelt ajándék változatos, színes virágai és kedvező ára miatt. 1800-2500 Ft körül kapható a kertészetekben, virágboltokban.

Olcsó, könnyen tartható virágzó cserepes szobanövény, mely egész nyáron hozhatja virágait. Gyermekek anyák napja alkalmából sokszor ajándékozzák édesanyjuknak, nagymamájuknak

Ápolásáról bővebben itt olvashatsz: Gloxínia, csuporka gondozása, ápolása

Rákvirág - Aglaonema

Rákvirág (Aglaonema) ápolása, gondozása

A cikkünk az egyre népszerűbb szobanövény, a Rákvirág (Aglaonema) gondozását és ápolását mutatja be részletesen. A cikk hasznos tippekkel és praktikákkal szolgál a rákvirág otthoni neveléséhez, így segítve az olvasókat abban, hogy a növényeik egészségesek és szépek maradjanak.

Virág leírása »
Sáfrányos zebralevél - Calathea croata

Sáfrányos zebralevél (Calathea croata)

A sáfrányos zebralevél (Calathea croata) egy különleges és látványos szobanövény, amely a trópusi esőerdők mélyéről származik. Jellegzetes tulajdonsága a színes, mintás levelei, amelyek sötétzöld, sárga és barna árnyalatokban pompáznak.

Virág leírása »