Milyen egy jó kerti grill?

Szponzorált tartalom.

Milyen egy jó kerti grill?

Ez az a sokat emlegetett, ismételt kérdés, ami joggal foglalkoztatja a grillételek rajongóit. Vajon mitől válik annyira ízletessé, ellenállhatatlanná a grillezett hús és zöldség? Mert az biztos, hogy nemcsak az alapanyag és a séf tehetsége számít, bár ezek is lényegesek. Nos, az tény, hogy a kerti sütögetésnek nem csupán a hangulata utánozhatatlan, hanem a minősége is aligha múlható felül. Viszont még így is óriási a választék, azaz érdemes belemerülni az ízlelőbimbókat kényeztető részletekbe.

A megbízhatóság mindennek az alapja?

Igen, kizárólag a minőségi kerti grill jöhet szóba. A minőség ugyanis nem szenvedhet csorbát, lévén ez az, ami a hosszú élettartam és az örömteli, elégedettségre okot adó, sikeres használat záloga. Ám ezen a ponton is még viszonylag sokféle elágazás, választás adott.

faszenes grill a legnépszerűbb variáció, ehhez kétség sem férhet. Igaz, hogy akad vele egy kis munka, igaz, hogy a szén izzása időt igényel, akárcsak az előkészítés, és igaz, hogy az utómunkálatok, a takarítás sem feltétlenül egyszer egy, de az is igaz, hogy a szén adta ízvilág, füstösség, karakteresség semmi mással nem pótolható. Hiába a modern technika, hiába a számtalan vívmány, ez az az ízjegy, ami utólagosan nem csalogatható elő, és ami pótmegoldásokkal nem helyettesíthető. Úgyhogy, aki az igazi grillélményt keresi, benne a füstös karakterrel, annak felesleges tovább kutatnia. Viszont az is tény, hogy az úgymond hátrányokat is célszerű tudatosítani, és alapvetően úgy kezelni, mintha ez lenne az ára a felejthetetlen ízkalandozásnak. Hiszen tulajdonképpen erről van szó.

Milyen variációkra ildomos még ránézni?

gázgrillek abszolút megfontolásra méltóak. Egyrészt általuk pillanatok alatt beindítható a buli, nincsen szükség semmiféle előkészületre, várakozási időre. Másrészt az utómunkák is kisebbek, ahogy a kellemetlenségek is kivédhetőek. Mindennek tetejében egyes típusok könnyen hordozhatóak, ezért aztán gond nélkül munkára foghatóak mondjuk egy erdei kiránduláson vagy tóparti kiruccanáson. Ha pedig a helyzet úgy kívánja, akkor még beltéren is teljesíthetnek, lévén a gázalapú technológia nem igényli a szabad levegőt.

De hogy még egy alternatívát mutassunk, nem mehetünk el megjegyzés nélkül a lávaköves grillek előnyei mellett. Hogy melyek ezek? Villámgyorsan szolgálatba állíthatóak, pikk-pakk tisztává varázsolhatóak, hordozhatóak, és keveset fogyasztanak, valamint a négy fal között is bevethetőek.

Melyik az a típus, ami ízletesség terén a legtöbbet kínálja?

Nem tagadhatjuk le, hogy a faszenes fajták azok, amik ezen a téren vitathatatlanul a legnagyobb élvezetet nyújtják. De a www.hawaj.hu oldalon mindegyik kategóriában számtalan ideális konstrukció elérhető. Érdemes összevetni az előnyöket és hátrányokat, majd azok alapján mérlegelni, mert azért azt sem nehéz belátni, hogy nem minden az íz. Amikor nagyobb a füstje, mint a lángja a grillezésnek, szó szerint, és átvitt értelemben egyaránt, akkor a többi variáns is kétségtelenül megfontolásra, kipróbálásra, tesztelésre méltó.

Vadászgörények tartása

3 dolog, amit nem tudtál a görényekről

Ma már egyre többen tartják háziállatként, de a patkányirtás vadászgörénnyel is gyakori, rendkívül hatékony és környezetvédelmi szempontból is megfelelő módja a rágcsálók kiirtásának. Ha érdekelnek a görények, olvasd el cikkünket. Most olyan dolgokat is megtudhatsz róluk, amiről még nem sokan hallottak.

Virág leírása »
Zöld jalapeno paprikák

A jalapeno gondozása és nevelése

A jalapeno igazi sláger a paprikák világában. Megunhatatlan. Jellegzetes íze ráadásul kulináris szempontból is óriási érték. Sokan éppen felkapottsága, kedveltsége és keresettsége miatt úgy gondolják, hogy a termesztése, gondozása túlságosan bonyolult feladat.
Mi sem áll távolabb a valóságtól! Valójában sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt a legtöbben gondolják!

Virág leírása »
Kurkuma - Curcuma alismatifolia

Kurkuma virág (Curcuma alismatifolia) ápolása, igényei

A szobanövények világa számtalan színt, formát és textúrát kínál, de kevés olyan növény van, amely annyira lebilincselő, mint a Kurkuma virág (Curcuma alismatifolia). Ez a rendkívüli növény a gyömbérfélék családjába tartozik, s a természet adta színpompájának köszönhetően számos otthon és iroda sztárja. 

Virág leírása »