Erkélyünk megújítása bútorokkal és dekorációkkal

Szponzorált tartalom.

Erkélyünk megújítása bútorokkal, virágokkal

Az erkély az a hely, ahol maximálisan feltöltődhetünk, kikapcsolódhatunk. Érdemes már kora tavasszal az erkélyünk megújításán, felfrissítésén gondolkodnunk. Lényeges, hogy ez a hely ne csak funkcionális, hanem stílusos is legyen. Tudnunk kell, hogy az adott tér, milyen funkciót tölt majd be, milyen szabadidős tevékenységeket fogunk itt végezni. Csak pihenni, olvasni, esténként borozgatni fogunk a teraszon, vagy netalántán gyakran hívunk meg vendégeket, akikkel jó kint üldögélni az erkélyen, a nyári estéken? 

Az erkély stílusát is meg kell fontolnunk, a tervezésnél át kell gondolnunk, hogy minimalista, modern vagy bohém stílusú erkélyt szeretnénk, visszafogott színvilágút, vagy színeset, minél több virággal és lámpatesttel, vagy csak a legszükségesebb kiegészítőkkel díszítjük ezt a helyet? Mutatjuk, mire ügyeljünk az erkélyünk berendezésénél, kialakításánál!

Az erkély atmoszférájának megteremtése

Az erkélyünket úgy kell kialakítani, hogy az egy intim hely legyen. Mindenki kellemetlenül érzi magát, ha a szomszédok árgus szemekkel minket néznek, amikor ők is odakint töltik a szabadidejüket. Az intimszféra megteremtésében nagy segítségünkre lehetnek a különféle anyagokból készült erkélytakarók, de nevezik ezeket belátásvédőknek is.

A kültéri bútorok gondos összeválogatása

Az erkélybútorok kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a terasz méretét, az életmódunkat, a hely funkcionalitását és a személyes stílusunkat. A terasz bútorainak beszerzésénél figyelnünk kell arra, hogy ne éppen csak elférjenek a bútorok, hanem más elemnek, dekorációnak, kiegészítőnek és virágoknak jusson elegendő hely. Ha csak egy egészen pici erkélyünk van, akkor ne vágyjunk egy többszemélyes étkezőasztalra és ne akarjuk az összes szobanövényünket sem kivinni.

Az erkélyre választanunk kell ülőalkalmatosságokat is. Ezek méretben és stílusban mindenképpen passzoljanak az asztalhoz és az egyéb kiegészítőkhöz. Az erkély székek készülhetnek rattanból, rozsdamentes acélból, fából, alumíniumból és vasból. Az, hogy melyiket választjuk, függ attól is, hogy az erkélyünk a hagyományosabb, vagy a modern stílust képviseli. A székek színe mindenképpen harmonizáljon az erkély többi bútorzatával és a dekorációkkal.

Az erkély fotelek is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen maximális kényelmet biztosítanak. Választhatunk kinyitható vagy párnás fotelt is, mindegyiken komfortosan érezhetjük magunkat. Az erkély foteleknél dönthetünk a klasszikus és a modernebb darabok mellett. Sokféle stílus és anyag közül válogathatunk, hogy kialakítsuk a számunkra tökéletes stílusú erkélyt.

A színekre is fókuszáljunk

Az erkély székekre párnákat is helyezhetünk. Hogy milyen színeket válasszunk? Döntsünk a világosabb színek mellett, hiszen az élénk színek pozitívan hatnak a hangulatra. A kék, a narancssárga, a fehér, a citromsárga és a bézs színek ráadásul a nyár színei is.

A fénynek, a világításnak is központi szerepe van

Az erkély lámpáinak funkcionális és dekorációs szerepe is van. Az erkélyünkön használhatunk mennyezeti lámpákat, fali lámpákat, függőlámpákat és egyéb dekorációs célt szolgáló világítótesteket is.

A fotó forrása:
xujun / Shutterstock.com

Virágos erkély

Milyen virágokat ültessünk az erkélyre

Az erkély tökéletes hely a kertészkedéshez, lehetővé teszi a virágok nevelését, a kisebb zöldségek és gyümölcsök termesztését és a relaxálást a saját kis paradicsomunkban. A megfelelő virágok kiválasztása azonban nem mindig egyszerű, különösen, ha az erkély adottságait is figyelembe kell venni. Ebben a cikkben ötleteket és tippeket fogunk megosztani arra vonatkozóan, hogy milyen virágokat ültessünk az erkélyre, hogy azok gyönyörűen virágozzanak.

Virág leírása »
Darázs

Hogyan hat a klímaváltozás a darazsakra?

A klímaváltozás ma már nemcsak egy távoli, fenyegető esemény, hanem egy már most is zajló folyamat, aminek hatásait egyre többen érezzük a bőrünkön. Így vannak ezzel a darazsak is, akik a megszokott patakok, tavak helyett más, alternatív vízforrást keresnek.

Virág leírása »
Milyen egy jó kerti grill?

Milyen egy jó kerti grill?

Ez az a sokat emlegetett, ismételt kérdés, ami joggal foglalkoztatja a grillételek rajongóit. Vajon mitől válik annyira ízletessé, ellenállhatatlanná a grillezett hús és zöldség? Mert az biztos, hogy nemcsak az alapanyag és a séf tehetsége számít, bár ezek is lényegesek. Nos, az tény, hogy a kerti sütögetésnek nem csupán a hangulata utánozhatatlan, hanem a minősége is aligha múlható felül. Viszont még így is óriási a választék, azaz érdemes belemerülni az ízlelőbimbókat kényeztető részletekbe

Virág leírása »