Erkélyünk megújítása bútorokkal és dekorációkkal

Szponzorált tartalom.

Erkélyünk megújítása bútorokkal, virágokkal

Az erkély az a hely, ahol maximálisan feltöltődhetünk, kikapcsolódhatunk. Érdemes már kora tavasszal az erkélyünk megújításán, felfrissítésén gondolkodnunk. Lényeges, hogy ez a hely ne csak funkcionális, hanem stílusos is legyen. Tudnunk kell, hogy az adott tér, milyen funkciót tölt majd be, milyen szabadidős tevékenységeket fogunk itt végezni. Csak pihenni, olvasni, esténként borozgatni fogunk a teraszon, vagy netalántán gyakran hívunk meg vendégeket, akikkel jó kint üldögélni az erkélyen, a nyári estéken? 

Az erkély stílusát is meg kell fontolnunk, a tervezésnél át kell gondolnunk, hogy minimalista, modern vagy bohém stílusú erkélyt szeretnénk, visszafogott színvilágút, vagy színeset, minél több virággal és lámpatesttel, vagy csak a legszükségesebb kiegészítőkkel díszítjük ezt a helyet? Mutatjuk, mire ügyeljünk az erkélyünk berendezésénél, kialakításánál!

Az erkély atmoszférájának megteremtése

Az erkélyünket úgy kell kialakítani, hogy az egy intim hely legyen. Mindenki kellemetlenül érzi magát, ha a szomszédok árgus szemekkel minket néznek, amikor ők is odakint töltik a szabadidejüket. Az intimszféra megteremtésében nagy segítségünkre lehetnek a különféle anyagokból készült erkélytakarók, de nevezik ezeket belátásvédőknek is.

A kültéri bútorok gondos összeválogatása

Az erkélybútorok kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a terasz méretét, az életmódunkat, a hely funkcionalitását és a személyes stílusunkat. A terasz bútorainak beszerzésénél figyelnünk kell arra, hogy ne éppen csak elférjenek a bútorok, hanem más elemnek, dekorációnak, kiegészítőnek és virágoknak jusson elegendő hely. Ha csak egy egészen pici erkélyünk van, akkor ne vágyjunk egy többszemélyes étkezőasztalra és ne akarjuk az összes szobanövényünket sem kivinni.

Az erkélyre választanunk kell ülőalkalmatosságokat is. Ezek méretben és stílusban mindenképpen passzoljanak az asztalhoz és az egyéb kiegészítőkhöz. Az erkély székek készülhetnek rattanból, rozsdamentes acélból, fából, alumíniumból és vasból. Az, hogy melyiket választjuk, függ attól is, hogy az erkélyünk a hagyományosabb, vagy a modern stílust képviseli. A székek színe mindenképpen harmonizáljon az erkély többi bútorzatával és a dekorációkkal.

Az erkély fotelek is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen maximális kényelmet biztosítanak. Választhatunk kinyitható vagy párnás fotelt is, mindegyiken komfortosan érezhetjük magunkat. Az erkély foteleknél dönthetünk a klasszikus és a modernebb darabok mellett. Sokféle stílus és anyag közül válogathatunk, hogy kialakítsuk a számunkra tökéletes stílusú erkélyt.

A színekre is fókuszáljunk

Az erkély székekre párnákat is helyezhetünk. Hogy milyen színeket válasszunk? Döntsünk a világosabb színek mellett, hiszen az élénk színek pozitívan hatnak a hangulatra. A kék, a narancssárga, a fehér, a citromsárga és a bézs színek ráadásul a nyár színei is.

A fénynek, a világításnak is központi szerepe van

Az erkély lámpáinak funkcionális és dekorációs szerepe is van. Az erkélyünkön használhatunk mennyezeti lámpákat, fali lámpákat, függőlámpákat és egyéb dekorációs célt szolgáló világítótesteket is.

A fotó forrása:
xujun / Shutterstock.com

Vadászgörények tartása

3 dolog, amit nem tudtál a görényekről

Ma már egyre többen tartják háziállatként, de a patkányirtás vadászgörénnyel is gyakori, rendkívül hatékony és környezetvédelmi szempontból is megfelelő módja a rágcsálók kiirtásának. Ha érdekelnek a görények, olvasd el cikkünket. Most olyan dolgokat is megtudhatsz róluk, amiről még nem sokan hallottak.

Virág leírása »
Zöld jalapeno paprikák

A jalapeno gondozása és nevelése

A jalapeno igazi sláger a paprikák világában. Megunhatatlan. Jellegzetes íze ráadásul kulináris szempontból is óriási érték. Sokan éppen felkapottsága, kedveltsége és keresettsége miatt úgy gondolják, hogy a termesztése, gondozása túlságosan bonyolult feladat.
Mi sem áll távolabb a valóságtól! Valójában sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt a legtöbben gondolják!

Virág leírása »
Kurkuma - Curcuma alismatifolia

Kurkuma virág (Curcuma alismatifolia) ápolása, igényei

A szobanövények világa számtalan színt, formát és textúrát kínál, de kevés olyan növény van, amely annyira lebilincselő, mint a Kurkuma virág (Curcuma alismatifolia). Ez a rendkívüli növény a gyömbérfélék családjába tartozik, s a természet adta színpompájának köszönhetően számos otthon és iroda sztárja. 

Virág leírása »